Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Gulášový kočovský kotlík vynikal velkou účastí týmů a rozmanitostí gulášů a surovin

Na gulášovou soutěž do Moravskoslezského Kočova se sjely soutěžní party ze širokého okolí. Již 9. ročník kuchařského klání se od minulých odlišoval především pestrostí druhů gulášů i surovin. Celkem 12 týmů předvedlo své umění i různé recepty tohoto oblíbeného jídla.

Ukázalo se, že dobrý guláš je možné vyrobit i z jiného, než hovězího masa

Josef Havlík (nez.), starosta MS Kočova: „Máme tu pštrosí guláš. Jinak samozřejmě ten kraj je tady horský, takže převažují zvěřinové guláše, hovězí, vepřové.“

Anketa, soutěžní týmy: „Máme chalupářský guláš. Z hovězího masa. Kližka. Klasika.“

„Tak my jsme z Kočova a děláme srnčí guláš od nás, od Masařek.“

„Máme pštrosí guláš na pštrosím sádle a na australském víně to bude.“

„Tím, že se jmenujeme Specialisté z Nové Pláně, letos jsme si udělali guláš z Jelence viržinského.“

„Máme z divočáka. Každý rok vaříme pravidelně z divočáka. Ve středu ulovený mojí flintou, dva dny vyvěšený v dece, aby pěkně vyzrál a výsledek bude za hodinu.“

„My jsme tady místní sdružení, tady máme honitbu, no a máme srnčí guláš.“

Soutěž hodnotili degustací jak diváci, tak i odborná porota, akci doprovázela stylová country kapela.

Anketa, návštěvníci akce: „ Dobré dneska byly myslivecké guláše.“

„Mezinská srna. Perfektně doladěný guláš, lehce doladěná chilli, výborné.“

„U mě pštrosí.“

Návštěvníci nakonec vybrali jako nejlepší guláš Mezinská srna od Tří chlapů v chalupě, Odborná porota srnčí guláš týmu místních myslivců.

Nahlásit chybu

K tématu


Nejčtenější zprávy