Ukázalo se, že dobrý guláš je možné vyrobit i z jiného, než hovězího masa
Josef Havlík (nez.), starosta MS Kočova: „Máme tu pštrosí guláš. Jinak samozřejmě ten kraj je tady horský, takže převažují zvěřinové guláše, hovězí, vepřové.“
Anketa, soutěžní týmy: „Máme chalupářský guláš. Z hovězího masa. Kližka. Klasika.“
„Tak my jsme z Kočova a děláme srnčí guláš od nás, od Masařek.“
„Máme pštrosí guláš na pštrosím sádle a na australském víně to bude.“
„Tím, že se jmenujeme Specialisté z Nové Pláně, letos jsme si udělali guláš z Jelence viržinského.“
„Máme z divočáka. Každý rok vaříme pravidelně z divočáka. Ve středu ulovený mojí flintou, dva dny vyvěšený v dece, aby pěkně vyzrál a výsledek bude za hodinu.“
„My jsme tady místní sdružení, tady máme honitbu, no a máme srnčí guláš.“
Soutěž hodnotili degustací jak diváci, tak i odborná porota, akci doprovázela stylová country kapela.
Anketa, návštěvníci akce: „ Dobré dneska byly myslivecké guláše.“
„Mezinská srna. Perfektně doladěný guláš, lehce doladěná chilli, výborné.“
„U mě pštrosí.“
Návštěvníci nakonec vybrali jako nejlepší guláš Mezinská srna od Tří chlapů v chalupě, Odborná porota srnčí guláš týmu místních myslivců.