Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Nízký Jeseník, Hrubý Jeseník i Osoblažsko projela rallye autoveteránů Trofeo Niké

Celý MS kraj |

Již pojedenadvacáté se sjely desítky autoveteránů s milovníky historie do Jeseníků. Kolona krásných automobilů projela letos místy Nízkého i Hrubého Jeseníku a poprvé zavítala také na Osoblažsko. Historický víkend byl plný krásných zážitků.

Při návštěvě Osoblažska zavítali veteráni především na Slezské Versailles – zámek ve Slezských Rudolticích, kde účastníky rallye pozdravila z balkónu princezna Sofie.

Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana MS kraje: „Potřebujeme spojit tu krásu, kterou můžete vidět za mnou, s těmi krásnými auty, která přijela ne jenom z ČR ale i z jiných zemí.“

Hlavním bodem návštěvy Osoblažska byl poté výlet unikátní úzkokolejkou do Osoblahy. Ten byl celý doprovázen stylovou dixilendovou kapelou Stanley´s Dixie Street Band.

Marcela Rotter, hlavní organizátorka akce: „Tento víkend splnil spoustu přání ne jenom všem divákům, kteří nás navštěvují pravidelně, ale i těm, kteří přišli úplně nově. Mám z toho obrovskou radost, protože nejednou jsem slyšela právě tento výrok: „My jsme si tento víkend splnili svůj sen.“

Celou rallye navíc doprovázeli dobově ustrojení členové Spolku na tvrzi Žíželeves a dokreslovali krásu historických aut s jejich stylově oblečenými majiteli.

Josef Záhoř, majitel vozu, Vrbno pod Pradědem: „Aero 30 Sport. Z roku 1935. Samozřejmě, že jsem ho dostal v takovém stavu, že byl teda funkční a byl nachystaný do západního Německa. Shodou okolností jsem se k tomu nachomejtl, tak jsem ho koupil no a asi 15 let byl uskladněn doma, než jsem ho začal spravovat.“

Štěpán Šňupárek, majitel vozu,Ostrava: „Přívěs je Karosa Dingo, první přívěs čs. Výroby, vyrobeno 46 kusů, vyráběly se v letech 1960 – 61. Přestaly se vyrábět, protože o ně nebyl zájem, protože byly předražené. Stály stejně jako nový Spartak.“

Dcera: „To je naše auto a my tu i spáváme.“

Vyvrcholením celého víkendu s veterány byla pak návštěva lázní Karlova Studánka.

Radka Chudová (nez.), starostka Karlovy Studánky: „Akce je nádherná. Je úžasné, že paní Marcela Rotter měl pořád tu sílu a vytrvalost a uspořádala tuhletu nádhernou třídenní podhorskou jízdu veteránů.“

Ivo Vondrák (ANO), hejtman MS kraje: „Já tuhle akci mám strašně moc rád, protože se ukazuje, že mezi mužem a chlapcem není žádný rozdíl, jenom v ceně jeho hraček. A když vidím, jak se lidé starají o ty svoje veterány, tak z toho musím mít jenom radost.“

Jan Poštulka, ředitel Lázní Karlova Studánka: „Je to nádhera. Miluji veterány, miluji tu historii, která na vás dýchne, když něco takového se před vás postaví. Je to krása, navíc tady v té historické části těch lázní. Krásně je to snoubené, ta historická vozidla s historickými lázněmi. Za mě, jenom srdíčko plesá.“

Michal Ratiborský (ANO), poslanec a účastník Rallye: „Víkend byl úžasný, počasí nám přálo, bylo to nádherné, auto jelo perfektně, nebyly žádné problémy a program byl krásný. S Maxwellem z roku 1917.“

Alena Šmigurová, ředitelka Euroregionu Praděd: „Výborné, je to opravdu úžasný stroj a doporučuji každému.“

Pavla Müllerová, destinační management Jeseníky: „Výborně, výborně, pohodlné moc.“

Anketa, návštěvníci Karlovy Studánky: „Super, moc krásné.“

„Překrásná auta, s charismatem, romantické, jen lidé, kteří milují svět mohou provozovat takový koníček.“

Jan Vrabec, lázeňský lékař: „Je to taková začínající dobrá tradice, která se tady opakuje každý rok. Lidi se rádi tady podívají.“

Anketa, návštěvníci Karlovy Studánky: „Je to úžasné, jezdím sem 20 let a je to super."

„Líbí se mi to každý rok. Jedině Forda.“

Celé Trofeo Niké uzavřelo závěrečné poděkování s vyhodnocení nejhezčích posádek a vozů.

Nahlásit chybu


K tématu

Veteránská rallye Trofeo Niké Jeseníky projela dva kraje a zakončila pouť v lázních Karlova Studánka

12. září 2023 9:43 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již potřiadvacáté se sjely posádky nablýskaných autoveteránů na rallye Trofeo Niké Jeseníky. Historická auta projela Olomouckým a Moravskoslezským krajem a zakončila svou pouť v horských lázních Karlova Studánka.

Olomouckým a MS krajem až do Karlovy Studánky projela 23. rallye autoveteránů Trofeo Niké Jeseníky

14. září 2023 13:18 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Již potřiadvacáté se sjely posádky nablýskaných autoveteránů na rallye Trofeo Niké Jeseníky. Historická auta projela Olomouckým a Moravskoslezským krajem a zakončila svou pouť v horských lázních Karlova Studánka.

V lázeňské Karlově Studánce vyroste nový Dům přírody

14. ledna 2024 13:13 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Ministr životního prostředí Petr Hladík představil na tiskové konferenci v Karlově Studánce nový projekt Domu přírody v Jeseníkách a podepsal smlouvu o spolupráci při jeho výstavbě. Vznikne jako nové návštěvnické a vzdělávací centrum CHKO Jeseníky a Agentury ochrany přírody a krajiny ve spolupráci s MS krajem.


Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

Studenti VŠB představili návrhy zvelebení veřejných prostranství v Rychvaldě

Spolupráce Vysoké školy báňské s městem Rychvald přinesla první hmatatelné výsledky. Studenti před zástupci města a veřejnosti představili své návrhy, jak upravit některá veřejná prostranství.

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku

Rada Moravskoslezského kraje vyjela na jednání do Frýdku-Místku. S vedením města probírala například představy plánech rekonstrukce průtahu, investiční plány kraje ve městě a další budoucí spolupráci.

Město žádá dotace na investice do sportovišť, na rekonstrukci šaten a stavbu haly

Studénka podává dvě žádosti o dotaci na Národní sportovní agenturu. Jedna se týká rekonstrukce šaten zimního stadionu, druhá stavby nové multifunkční haly.

Většina věřitelů hutí Liberty souhlasí s restrukturalizačním plánem

Včera 8:21 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Společnost LIBERTY Ostrava zmítající se v existenčních problémech, ve čtvrtek informovala o tom, že potřebná většina oprávněných věřitelů firmy oficiálně schválila její restrukturalizační plán.

Dražba dresů opavských basketbalistů pro mobilní hospic Pokojný přístav vynesla přes 108 tisíc

24. dubna 2024 19:38 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

Charitativní dražba originálních červených dresů opavských basketbalistů s logem Opava 800 vynesla více než 108 tisíc korun. Dražilo se na Aukru a peníze pomohou mobilnímu hospici Pokojný přístav Charity Opava.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Novojičínská radnice se otevřela jako historická památka

Nový Jičín se připojil k výzvě Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - v rámci akce Brány památek dokořán otevřel veřejnosti prostory radnice, které nejsou běžně přístupné. Akci využili k návštěvě úřední budovy i školní skupiny.

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

24. dubna 2024 12:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Transport laboratorních vzorků z vyšetřoven do laboratoře je v krnovské nemocnici unikátní a první u nás

Jamajský sprinter Usain Bolt uběhne 250 metrů za cca 23 sekund. Stejnou rychlostí nyní běhají po areálu krnovské nemocnice laboratorní vzorky v novém přepravním systému. Rychlostí 8 až 10 metrů za sekundu jsou transportovány z vyšetřoven do laboratoří nemocnice.

V Bruntále proběhlo Mistrovství ČR ve fitness dětí a mládeže

Po březnovém Mistrovství ČR v boxu přivítal Bruntál další prestižní podnik. Česká asociace naturální kulturistiky a fitness uspořádala pro kategorie dětí a mládeže do 18 let Mistrovství ČR ve fitness sportu. Fitness v poslední době pochází velkým rozvojem a stává se stále oblíbenějším.

Na hrad Sovinec se sjeli milovníci dravých ptáků a sokolnictví

Hrad Sovinec patřil o víkendu dravým ptákům a Sokolnickým slavnostem. V hlavní roli už tedy nebyly historické skupiny, šermíři a žongléři. Ti byli jen doplňkem hlavního programu slavností.

Do Ostravy přijedou největší beachvolejbalové hvězdy. Mají poslední možnost vybojovat olympiádu

Ostravu čeká velký sportovní svátek. Letošní beachvolejbalový turnaj v Dolních Vítkovicích je totiž poslední možností ke kvalifikaci na olympijské hry do Paříže, takže přijedou největší hvězdy tohoto sportu. Víkendové finálové duely jsou už vyprodány.

Přípravy na MS v hokeji vrcholí. Pozor na falešné vstupenky a na halu přijeďte tramvají

24. dubna 2024 13:02 | Celý MS kraj | Tomáš Kořistka | Magazín 112

Hokejové MS se rychle blíží a pořadatelé hlásí, že je téměř vše připraveno. Velký důraz se klade na bezpečnost, na které budou s pořadateli spolupracovat i složky IZS. Ostravu čekají i dopravní omezení a například dopravní podnik chystá speciální tramvajovou linku X.

Nízký Jeseník, Hrubý Jeseník i Osoblažsko projela rallye autoveteránů Trofeo Niké
Vydáno 25. září 2021 14:58, Celý MS kraj, Karel Soukop
Již pojedenadvacáté se sjely desítky autoveteránů s milovníky historie do Jeseníků. Kolona krásných automobilů projela letos místy Nízkého i Hrubého Jeseníku a poprvé zavítala také na Osoblažsko. Historický víkend byl plný krásných zážitků.

Při návštěvě Osoblažska zavítali veteráni především na Slezské Versailles – zámek ve Slezských Rudolticích, kde účastníky rallye pozdravila z balkónu princezna Sofie.

Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana MS kraje: „Potřebujeme spojit tu krásu, kterou můžete vidět za mnou, s těmi krásnými auty, která přijela ne jenom z ČR ale i z jiných zemí.“

Hlavním bodem návštěvy Osoblažska byl poté výlet unikátní úzkokolejkou do Osoblahy. Ten byl celý doprovázen stylovou dixilendovou kapelou Stanley´s Dixie Street Band.

Marcela Rotter, hlavní organizátorka akce: „Tento víkend splnil spoustu přání ne jenom všem divákům, kteří nás navštěvují pravidelně, ale i těm, kteří přišli úplně nově. Mám z toho obrovskou radost, protože nejednou jsem slyšela právě tento výrok: „My jsme si tento víkend splnili svůj sen.“

Celou rallye navíc doprovázeli dobově ustrojení členové Spolku na tvrzi Žíželeves a dokreslovali krásu historických aut s jejich stylově oblečenými majiteli.

Josef Záhoř, majitel vozu, Vrbno pod Pradědem: „Aero 30 Sport. Z roku 1935. Samozřejmě, že jsem ho dostal v takovém stavu, že byl teda funkční a byl nachystaný do západního Německa. Shodou okolností jsem se k tomu nachomejtl, tak jsem ho koupil no a asi 15 let byl uskladněn doma, než jsem ho začal spravovat.“

Štěpán Šňupárek, majitel vozu,Ostrava: „Přívěs je Karosa Dingo, první přívěs čs. Výroby, vyrobeno 46 kusů, vyráběly se v letech 1960 – 61. Přestaly se vyrábět, protože o ně nebyl zájem, protože byly předražené. Stály stejně jako nový Spartak.“

Dcera: „To je naše auto a my tu i spáváme.“

Vyvrcholením celého víkendu s veterány byla pak návštěva lázní Karlova Studánka.

Radka Chudová (nez.), starostka Karlovy Studánky: „Akce je nádherná. Je úžasné, že paní Marcela Rotter měl pořád tu sílu a vytrvalost a uspořádala tuhletu nádhernou třídenní podhorskou jízdu veteránů.“

Ivo Vondrák (ANO), hejtman MS kraje: „Já tuhle akci mám strašně moc rád, protože se ukazuje, že mezi mužem a chlapcem není žádný rozdíl, jenom v ceně jeho hraček. A když vidím, jak se lidé starají o ty svoje veterány, tak z toho musím mít jenom radost.“

Jan Poštulka, ředitel Lázní Karlova Studánka: „Je to nádhera. Miluji veterány, miluji tu historii, která na vás dýchne, když něco takového se před vás postaví. Je to krása, navíc tady v té historické části těch lázní. Krásně je to snoubené, ta historická vozidla s historickými lázněmi. Za mě, jenom srdíčko plesá.“

Michal Ratiborský (ANO), poslanec a účastník Rallye: „Víkend byl úžasný, počasí nám přálo, bylo to nádherné, auto jelo perfektně, nebyly žádné problémy a program byl krásný. S Maxwellem z roku 1917.“

Alena Šmigurová, ředitelka Euroregionu Praděd: „Výborné, je to opravdu úžasný stroj a doporučuji každému.“

Pavla Müllerová, destinační management Jeseníky: „Výborně, výborně, pohodlné moc.“

Anketa, návštěvníci Karlovy Studánky: „Super, moc krásné.“

„Překrásná auta, s charismatem, romantické, jen lidé, kteří milují svět mohou provozovat takový koníček.“

Jan Vrabec, lázeňský lékař: „Je to taková začínající dobrá tradice, která se tady opakuje každý rok. Lidi se rádi tady podívají.“

Anketa, návštěvníci Karlovy Studánky: „Je to úžasné, jezdím sem 20 let a je to super."

„Líbí se mi to každý rok. Jedině Forda.“

Celé Trofeo Niké uzavřelo závěrečné poděkování s vyhodnocení nejhezčích posádek a vozů.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000027662/nizky-jesenik-hruby-jesenik-i-osoblazsko-projela-rallye-autoveteranu-trofeo-nike