Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdlantští skauti pořádali šifrovací soutěž, účastníky provedla přírodou i městem

Zajímavou a poměrně náročnou soutěž uspořádali skauti z Frýdlantu. Nazvali ji Nočník, protože končila až ve večerních hodinách. Kudy vede trasa, museli vyluštit z různě komplikovaných šifer.

Sanatorium v Jablunkově slaví 100 let, nemocných s tuberkulózou už je jen minimum

22. června 2024 10:12 | Jablunkov | Libor Běčák | Beskydský expres

Jediné plicní sanatorium zaměřené na léčbu tuberkulózy v Beskydech letos slaví 100 let svého působení. V Jablunkově si výročí připomněli zdravotníci, zástupci města i kraje, který zařízení provozuje.

Pickleball Czech Open přilákal hráče z celého světa

21. června 2024 11:31 | Frýdek-Místek | Tomáš Tikal | Regionální zprávy POLAR

Ostravský rodák a světový tenista Ivan Lendl, jeho rival John McEnroe, André Agassi nebo třeba Steffi Grafová. Ti všichni propadli modernímu sportu s názvem pickleball. Zbrusu nové centrum pickleballu vzniklo i v našem kraji – v Dobré u Frýdku-Místku.

Modrý kříž pomáhá mladistvým i dospělým ve Frýdku-Místku v boji se závislostmi

Město Frýdek-Místek podpořilo organizaci Modrý kříž. Ta pracuje s lidmi, kteří mají sklony k závislosti na drogách nebo alkoholu. Na projekt, který se věnuje hlavně mladistvým a rodičům půjde 520 tisíc korun.

Frýdek-Místek udělil čtyři Ceny města za rok 2023

Frýdek-Místek uděloval ceny města za rok 2023. Ocenění se udělovalo za oblast záchrany životů, přínos v kultuře a výtvarné umění a architektura. Cenu získali čtyři lidé, jeden z nich in memoriam.

Jablunkovští deváťáci převzali ocenění za své úspěchy

19. června 2024 11:33 | Jablunkov | Libor Běčák | Jablunkovský miniexpres

Ve velkém sále radnice v Jablunkově se sešli žáci 9. ročníků základních škol, kteří byli oceněni za dobré studijní výsledky a reprezentaci města.

Děti s prarodiči sesbírali nářeční výrazy používané v Čeladné

18. června 2024 14:40 | Čeladná | Petra Dorazilová | Regionální zprávy POLAR

Základní škola Čeladná žila několik měsíců mezigeneračním projektem s názvem Jaro s babi a dědou. Jeho jedním z úkolů bylo, aby děti se svými prarodiči sestavili slovníky výrazů v místním nářečí. Sešlo se jich několik desítek.

Frýdek-Místek se chystá na Mezinárodní folklorní festival

Mezinárodní folklorní festival Frýdek-Místek opět láká na bohatý program. Kromě řady domácích souborů přijede také pět zahraničních. Program pro veřejnost začíná ve čtvrtek a hlavními taháky bude roztančené náměstí v pátek a celou sobotu.

Školáci poznávali práci hasičů. Navštívili hasičskou školu i stanici ve Frýdku-Místku

Jak probíhá výuka mladých hasičů a následně život u profesionální jednotky. To bylo stěžejním bodem akce, kterou společně připravili hasičská střední škola, vyšší odborná škola a krajští hasiči pro žáky frýdecko-místeckých základních škol.

Festival Sweetsen fest oslavil 20 let. Ve Frýdku-Místku bavil všechny generace

Sweetsen fest letos oslavil 20 let. Za tu dobu se z něj postupně stal největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. Letos akce nabídla více než 100 programových bodů.

Závodníci na motorkách sprintovali přes překážky na vrchol sjezdovky

17. června 2024 12:31 | Palkovice | Libor Běčák | Palkovický miniexpres

Nové využití pro sjezdovku, na které se už delší dobu nelyžuje, vymysleli v Palkovicích. Místní Enduro klub tam uspořádal závody, které se setkaly s kladným hodnocením a zřejmě vznikla nová tradice.

Na VŠB-TUO předali experimentální, vyřazený vůz SŠ Jablunkov pro výuku

14. června 2024 9:02 | Jablunkov | Andrea Holeszová | Regionální zprávy POLAR

Darováním vyřazeného experimentálního vozidla byla odstartována spolupráce mezi Vysokou školou Báňskou v Ostravě a Střední školou Jablunkov. Její žáci nyní budou moct vůz využít při výuce. Projekt bude pokračovat i v dalších odborných středních školách v kraji.

Výtvarný obor ZUŠ Frýdek-Místek pořádá v Galerii F-M výstavu Tkanina vjemů

Výtvarný obor Základní umělecké školy Frýdek-Místek připravil výstavu s názvem Tkanina vjemů. V prostorách bývalé záložny mohou návštěvníci vidět obrazy, keramiku i látky, které mají připomenout historii a slávu textilu ve městě.

Studenti Střední školy v Jablunkově předvedli své roboty na výstavě

13. června 2024 13:30 | Jablunkov | Libor Běčák | Beskydský expres

Také v podhůří Beskyd žijí mladí lidé, kteří se v budoucnu chtějí věnovat práci s roboty. Studenti Střední školy v Jablunkově nedávno prezentovali své úspěchy na výstavě Invent arena v Třinci.

Frýdek-Místek koupí Český dům. Chce tam vybudovat centrum pro děti a mládež

Frýdek-Místek koupí Český dům. Nebytí nemovitosti s okolními pozemky za cenu téměř 20 milionů korun schválili po náročném jednání zastupitelé. Město chce v objektu vybudovat centrum pro děti s mládež a přestěhovat tam aktivity Střediska volného času Klíč.

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou náročné 9. zasedání. Trvalo 7,5 hodiny

Zastupitelé Frýdku-Místku mají za sebou další náročné zasedání. Probírala se na něm celá řada důležitých bodů. Od schválení výsledku hospodaření, přes dotace až po návrh na koupi Českého domu.

V Městské nemocnici Ostrava vzniklo nové pracoviště Gastroenterologie

12. června 2024 13:13 | Jablunkov | Andrea Holeszová | Magazín TV medicína

Oddělením od interny vzniklo v Městské nemocnici Ostrava nové pracoviště – oddělení gastroenterologie. Léčí se zde nejrůznější choroby zažívacího traktu, jako jícnu, žaludku, slinivky či jater a střev. Díky změně se zde mohou specialisté v oboru věnovat většímu množství pacientů.

Oblastní kolo Wolframu opět pořádala i partyzánská obec Čeladná

12. června 2024 12:10 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Sportovní areál u Základní školy Čeladná byl dějištěm oblastního kola 7. ročníku branně vědomostní soutěže Wolfram. O postup do krajského kola tu soupeřilo 13 družstev, dvě domácí a další ze škol přilehlého regionu.

Frýdek-Místek se připravuje na 20. ročník festivalu Sweetsen fest

Největší frýdecko-místecký hudební, charitativní a divadelní festival. To je Sweetsen fest, který letos slaví 20 let od svého založení. I letos opět nabídne více než 100 programových bodů na sedmi scénách.

ZŠ a MŠ Naděje Frýdek-Místek slaví 30 let. Žáci připravili školní akademii

Základní a mateřská škola Naděje Frýdek-Místek slaví letos 30 let od svého založení. K tomuto výročí připravila soubor představení z řad žáků pod vedením pedagogů. Program měl název Strojem času.

Nároží na třídě TGM ve Frýdku-Místku je hotové. Lidé vybrali proměnu v participaci

Město Frýdek-Místek proměnilo další veřejný prostor. Nároží na třídě TGM prošlo revitalizací, která vzešla z participativního projektu Zapoj F-M. Veřejnosti se místo plně zpřístupní, jakmile doroste vysazený trávník.

Žáci a studenti z Frýdlantu nad Ostravicí byli ocenění za výbornou reprezentaci města

V Janáčkově síni ve Frýdlantě nad Ostravicí se konalo tradiční oceňování školáků a studentů, kteří výborně reprezentují město v různých školních nebo zájmových oblastech.

Mladí hasiči z regionu soutěžili v Lubně v požárním útoku

Zhruba sedm desítek družstev mladých hasičů se účastnilo tradiční soutěže, kterou na své trati pořádali dobrovolní hasiči v Lubně.

Vítězem soutěže Obec roku se v MSK staly Palkovice

7. června 2024 11:09 | Palkovice | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

V celostátním finále soutěže Obec roku budou Moravskoslezský kraj reprezentovat Palkovice. Právě tato obec na Frýdecko-Místecku zaujala hodnotící komisi nejvíce.

Studenti Střední školy řemesel Frýdek-Místek vystavují své práce v bývalé záložně

Dřevo / Živé srdce nábytku. To je název nové výstavy v Galerii Záložna. Jde o práce studentů dřevařských oborů Střední školy řemesel. K vidění jsou unikátní maturitní a učňovské práce. A také výrobky z řemeslných kroužků.