Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Prvním miminkem roku 2023 se v Ostravě-Jihu stala Stelinka. Od vedení radnice dostala zlatý řetízek

Ostrava-Jih |

V Ostravě přivítali prvního Jižánka letošního roku. Holčička, která dostala jméno Stelinka se narodila ve vítkovické nemocnici 2. ledna před půl 9 ráno a spolu s maminkou se má čile k světu.

Vedení radnice Ostravy-Jihu přivítalo svého prvního občánka letošního roku. Stelinka přišla na svět císařským řezem ve vítkovické nemocnici. Porod proběhl velice rychle a bez problémů a byl u něj i tatínek.

Jakub Halfar, tatínek Stely: “Personál byl úplně neskutečně výborný a co se týká vybírání jména, tak jsme chtěli tím, že má starší sestřičku Sáru, takže jsme chtěli zachovat něco od S, takže jsme si vybrali jméno Stela. Klasicky české s jedním L. Sestřička se těší velice. Už doma nacvičuje s miminky a s houpadlem, takže přivítání bude velice fajn.”
Michaela Halfarová, maminka Stely: “Stelinka měla 50 cm a 3290 gramů a taky vytoužené miminko, takže jsme velice rádi, že se podařilo.”

Vedení radnice za Stelinkou do vítkovické nemocnice nepřišlo s prázdnou.

Markéta Langrová (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “Jako dáreček jsme ji zakoupili zlatý řetízek s nožičkama, kdy z druhé strany si rodiče potom budou moci vyrýt datum narození Stelinky. Stelince samozřejmě přejeme ať je zdravá, ať je šťastná. Má úžasnou maminku, úžasného tatínka, takže určitě bude mít krásný život.”

Se Stelinkou a dalšími novorozenými dětmi se vedení radnice setká i v obřadní síni při tradičním vítání občánků.

Šárka Zubková, MOb Ostrava-Jih: “Pozvánky na vítání občánků posíláme všem nově narozeným dětem, jejichž rodiče mají trvalé bydliště v Ostravě-Jihu. Gratulační dopis jménem pana starosty spolu s návratkou dostanou na adresu trvalého bydliště, kde potom mají 10 dnů na to, aby návratku vyplnili, odevzdali buď elektronicky, někdo přijde osobně, případně nechají na vrátnici.”

V obřadní síni ročně přivítají bezmála 400 dětí. V době pandemie to bylo o zhruba 120 méně.

Šárka Zubková, MOb Ostrava-Jih: “Vzhledem k tomu, že v roce 2022 ještě byla jakási covidová opatření, takže v lednu a únoru jsme pouze vydávali dárečky na základě osobní domluvy, v obřadní síni nebyl klasický ceremoniál, takže za loňský rok jsme přivítali 238 dětí.”

Také se stává, že se pozvánky, které radnice rozesílá rodičům nově narozených dětí, vracejí.

Šárka Zubková, MOb Ostrava-Jih: “Protože rodiče nemají řádně označenou schránku ať už z toho důvodu, že nejsou manželé a byt mají na jednoho, nebo bydlí v podnájmu a zase je na schránce adresa pouze jednoho rodiče.”

V tomto případě mohou rodiče kontaktovat radnici sami. Veškeré informace k vítání občánků najdou na webových stránkách ovajih.cz v sekci občan.

Nahlásit chybu


K tématu

Viktorka z Orlové narozená v Havířově je prvním dítětem roku 2024 v Moravskoslezském kraji

1. ledna 2024 11:04 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Prvním dítětem letošního roku v Moravskoslezském kraji je Viktorie. Narodila se 26 minut po půlnoci v havířovské porodnici. Maminka do porodnice přijela z Orlové. V porodnicích napříč krajem se do rána narodilo 6 děvčat a jeden chlapec.

Prvním miminkem v kraji je holčička Viktorie, které se hned dostalo velké pozornosti

2. ledna 2024 12:31 | Havířov | Bára Kelnerová

Prvním dítětem letošního roku v Moravskoslezském kraji je Viktorie z Orlové. Narodila se 26 minut po půlnoci v havířovské porodnici. Druhý na svět přišel Tobiáš Josef, který je prvním havířovským občanem. Oběma rodinám přišel popřát hejtman kraje i primátor Havířova.

V havířovské nemocnici se narodilo první miminko MSK, holčička dostala jméno Viktorie

2. ledna 2024 16:10 | Havířov | Bára Kelnerová

Prvním dítětem letošního roku v Moravskoslezském kraji je Viktorie. Narodila se 26 minut po půlnoci v havířovské porodnici. Jelikož se miminko narodilo na Nový rok, má rodina má nárok na vyšší rodičovský příspěvek. Myslí si však, že je to není spravedlivé.


Sarkofág za tři miliardy má překrýt prohořívající haldu v Ostravě

Včera 16:29 | Ostrava-město | Jiří Cileček

Odborníci přišli s řešením, jak dokončit sanaci haldy Heřmanice. Hodlají tam postavit speciální sarkofág, který má zajistit spolehlivou ochranu životního prostředí i zdraví obyvatel. Práce mají trvat deset let a náklady se odhadují až na 3 miliardy korun.

Radikální a citlivý k historii. Mezinárodní soutěž na proměnu a využití Bredy má vítěze

Včera 13:32 | Opava | Yvona Fajtová | Opavský expres

A je rozhodnuto. Odborná mezinárodní porota vybrala vítěze soutěže na proměnu opavského památkově chráněného Obchodního domu Breda. Stal se jím tým sdružení architektonických kanceláří z Brna a Bruselu: Atelier GRAM + OFFICE Kersten Geers + Spolka.

Padající strom zabil ženu v Českém Těšíně. Další lidé se zranili. Hasiči řešili stovky událostí

Včera 21:48, vydáno včera 9:46 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Bouřky, které se přehnaly přes Moravskoslezský kraj mají na svědomí i lidský život. Záchranáři pomáhali také dalším zraněným. Hasiči řešili do čtvrtečních 18:00 hodin 939 událostí. Zpustošená je i ostravská zoo, která se musela uzavřít.

Nový Jičín má nové ulice, jejich názvy odkazují i na zdejší historii vaření piva

V Novém Jičíně vznikají dvě nové ulice, a to v lokalitě Pod Skalkou, kde začne výstavba rodinných domů. Zastupitelé teď schválili jejich názvy. Místní adresy budou znít Pivovarská a Na Bochetě.

Havířov nabízí lidem novou komunikační aplikaci

Pokud chce magistrát v Havířově prezentovat nějaký projekt, vyrazí s mobilní radnicí přímo za občany. Tentokrát lidem město představilo novou komunikační síť.

Vyvrácené stromy, stržené střechy, lokální záplavy. V Českém Těšíně jeden člověk zemřel

Včera 21:57, vydáno 19. června 2024 21:34 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravou a Slezskem se ve středu večer prohnaly silné bouřky i supercely. Bouřky podle meteorologů produkovaly propady vzduchu se silnými nárazy s kroupami. Hasiči hlásí opět plno výjezdů. V řadě měst se vyvrátily i statné stromy, strženy byly některé střechy a lokálně zaplaveny i sklepy. Na mnoha místech nejde elektřina. Hlášeno je bohužel i úmrtí.

Na transfuzní stanici rájecké nemocnice darovali hromadně krev zaměstnanci Charity Český Těšín

Na transfuzní stanici karvinské rájecké nemocnice darovali hromadně krev zaměstnanci Charity Český Těšín a jejich rodinní příslušníci.

Frýdek-Místek udělil čtyři Ceny města za rok 2023

Frýdek-Místek uděloval ceny města za rok 2023. Ocenění se udělovalo za oblast záchrany životů, přínos v kultuře a výtvarné umění a architektura. Cenu získali čtyři lidé, jeden z nich in memoriam.

Technické služby Nového Jičína ukázaly svůj areál a úklidové stroje

Novojičínské technické služby uspořádaly den otevřených dveří, veřejnosti zpřístupnily areál střediska zeleně. Ten byl v nedávné době revitalizován. Zájemci si tu mohli prohlédnout nové haly a techniku, která pomáhá udržovat město upravené.

Nemocnice v Havířově cvičně aktivovala traumaplán, po výbuchu plynu musela ošetřit přes 20 pacientů

19. června 2024 11:54 | Havířov | Bára Kelnerová | Regionální zprávy POLAR

Kraj každým rokem vybere jednu svou nemocnici, kde musí být kvůli hromadnému neštěstí spuštěn traumaplán. Tentokrát taktické cvičení bylo vyhlášeno v Havířovské nemocnici. Vše se odehrálo za plného provozu.

Další ročník Festivalu v ulicích je skoro tady, letos představí více než 220 umělců

Oblíbený ostravský Festival v ulicích se blíží. 21. a 22. června už po třetí zaplní porubskou Hlavní třídu a její okolí a představí se na něm více než 220 umělců z 20 zemí světa.

Mezinárodní hudební festival Leoše Janáčka byl zahájen, probíhá po celém Moravskoslezském kraji

Letošní ročník Mezinárodního hudebního festivalu Leoše Janáčka probíhá ve slavnostní atmosféře. Na tento rok totiž připadl nejen Rok české hudby ale i výročí samotného Leoše Janáčka, který se narodil před 170 lety. V rámci festivalu tak opět vystoupí nejen špičkoví hudebníci, chybět nebude ani balet a bohatý doprovodný program.

Porubští trubači oslavili 15 let. S výročním koncertem vystoupili v klubu Garáž

Porubští trubči oslavili 15 let od svého založení výročním koncertem v klubu Garáž v Martinově. Za tu dobu se pořádně rozrostli, z původních 5 členů jich je v současné době 20. Loni jich bylo dokonce 27.

TJ Sokol Poruba má 130 let. Na oslavě se předvedly všechny oddíly

TJ Sokol Poruba oslavil neuvěřitelných 130 let od svého založení v roce 1894. V areálu Sokolovny uspořádal slavnostní program, na kterém se předvedly všechny sportovní oddíly a nechyběla ani zábava.

ZŠ Komenského uspořádala už druhou Zahradní slavnost. Pozvala na ni i rodiče žáků

Porubská Základní škola Komenského uspořádala Zahradní slavnost. Pozvala na ni rodiče i prarodiče dětí a do organizace zapojila vybrané žáky. Díky slunečnému počasí bylo ve venkovním areálu školy plno.

Modernizace klíčového pavilonu v MNO skončila. Nové zázemí má interna, kardiologie i ortopedie

19. června 2024 12:08 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Městská nemocnice Ostrava neustále vylepšuje péči o pacienty a potupně modernizuje zázemí jednotlivých oddělení. Nyní byla po třech letech ukončena modernizace klíčového pavilonu E2, ve kterém má zázemí interna, kardiologie i ortopedie.

Prvním miminkem roku 2023 se v Ostravě-Jihu stala Stelinka. Od vedení radnice dostala zlatý řetízek
Vydáno 10. ledna 2023 20:29, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
V Ostravě přivítali prvního Jižánka letošního roku. Holčička, která dostala jméno Stelinka se narodila ve vítkovické nemocnici 2. ledna před půl 9 ráno a spolu s maminkou se má čile k světu.

Vedení radnice Ostravy-Jihu přivítalo svého prvního občánka letošního roku. Stelinka přišla na svět císařským řezem ve vítkovické nemocnici. Porod proběhl velice rychle a bez problémů a byl u něj i tatínek.

Jakub Halfar, tatínek Stely: “Personál byl úplně neskutečně výborný a co se týká vybírání jména, tak jsme chtěli tím, že má starší sestřičku Sáru, takže jsme chtěli zachovat něco od S, takže jsme si vybrali jméno Stela. Klasicky české s jedním L. Sestřička se těší velice. Už doma nacvičuje s miminky a s houpadlem, takže přivítání bude velice fajn.”
Michaela Halfarová, maminka Stely: “Stelinka měla 50 cm a 3290 gramů a taky vytoužené miminko, takže jsme velice rádi, že se podařilo.”

Vedení radnice za Stelinkou do vítkovické nemocnice nepřišlo s prázdnou.

Markéta Langrová (ANO), místostarostka MOb Ostrava-Jih: “Jako dáreček jsme ji zakoupili zlatý řetízek s nožičkama, kdy z druhé strany si rodiče potom budou moci vyrýt datum narození Stelinky. Stelince samozřejmě přejeme ať je zdravá, ať je šťastná. Má úžasnou maminku, úžasného tatínka, takže určitě bude mít krásný život.”

Se Stelinkou a dalšími novorozenými dětmi se vedení radnice setká i v obřadní síni při tradičním vítání občánků.

Šárka Zubková, MOb Ostrava-Jih: “Pozvánky na vítání občánků posíláme všem nově narozeným dětem, jejichž rodiče mají trvalé bydliště v Ostravě-Jihu. Gratulační dopis jménem pana starosty spolu s návratkou dostanou na adresu trvalého bydliště, kde potom mají 10 dnů na to, aby návratku vyplnili, odevzdali buď elektronicky, někdo přijde osobně, případně nechají na vrátnici.”

V obřadní síni ročně přivítají bezmála 400 dětí. V době pandemie to bylo o zhruba 120 méně.

Šárka Zubková, MOb Ostrava-Jih: “Vzhledem k tomu, že v roce 2022 ještě byla jakási covidová opatření, takže v lednu a únoru jsme pouze vydávali dárečky na základě osobní domluvy, v obřadní síni nebyl klasický ceremoniál, takže za loňský rok jsme přivítali 238 dětí.”

Také se stává, že se pozvánky, které radnice rozesílá rodičům nově narozených dětí, vracejí.

Šárka Zubková, MOb Ostrava-Jih: “Protože rodiče nemají řádně označenou schránku ať už z toho důvodu, že nejsou manželé a byt mají na jednoho, nebo bydlí v podnájmu a zase je na schránce adresa pouze jednoho rodiče.”

V tomto případě mohou rodiče kontaktovat radnici sami. Veškeré informace k vítání občánků najdou na webových stránkách ovajih.cz v sekci občan.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000035186/prvnim-miminkem-roku-2023-se-v-ostrave-jihu-stala-stelinka-od-vedeni-radnice-dostala-zlaty-retizek