Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Poslední úsek a je hotovo. Rekonstrukce ulice G. Klimenta v Porubě se chýlí ke konci

V ulici G, Klimenta se pilně pracuje. První etapa její rekonstrukce skončila loni koncem listopadu, kdy tady vzniklo 45 parkovacích míst. Letos na jaře začala druhá a už je z poloviny hotová.

Rekonstrukce ulice G. Klimenta pokračuje podle plánu. Druhá etapa začala letos v dubnu a rozdělena byla na dva úseky. První část, tedy od objektu ČEZu po ulici Matěje Kopeckého už září novotou.

Petra Brodová, místostarostka MOb Ostrava-Poruba: “Ve středu 28.7. byla uzavřena zbývající část, tedy od objektu ČEZu na ulici Urxova po průchod domu číslo 671, to znamená po úsek ulice Budovatelské a tady tedy práce aktuálně probíhají a měly by být ukončeny do srpna letošního roku.”
Roman Gajdušek, vedoucí odboru investic: “Začaly probíhat zemní práce a zároveň probíhá odfrézování asfaltové vozovky. V této fázi se provádějí nové retenční objekty, které zajišťují vsakování dešťových vod do okolního terénu a kanalizace."

Rekonstrukce řeší nejen opravu vozovky, ale také chodníků, revitalizaci zeleně a celá ulice dostává i nový mobiliář a estetičtější kontejnerová stání. Jakmile rekonstrukce skončí, stane se z ní obytná zóna.

Petra Brodová, místostarostka MOb Ostrava-Poruba: “Což řečí dopravní hantýrky znamená, že je to společný prostor pro vozidla i chodce, nicméně chodci mají přednost. Řidiči musí dbát vůči chodcům zvýšenou opatrnost a zároveň tady platí omezení maximální rychlosti na 20 km/hodinu.”

Ulice získá i více parkovacích míst, kterých bude celkem 118. V rámci rekonstrukce závěrečného úseku bude třešinkou na dortu úprava předprostoru před Jazykovým gymnáziem Pavla Tigrida, který před několika lety navrhli studenti do participativního rozpočtu Zelená Porubě.

Petra Brodová, místostarostka MOb Ostrava-Poruba: “Nicméně potom byl řešen v rámci té celkové rekonstrukce. Na tomto návrhu se podíleli právě i studenti školy a participovali potom i v rámci zpracování samotné projektové dokumentace. Před gymnáziem by tak nově měl vzniknout příjemný veřejný prostor s posezením, dřevěnou terasou, lavičkami i se záhony, o které by se měli starat sami studenti gymnázia.”

Prostor bude vydlážděn velkoformátovou dlažbou, která bude v jedné části dvoubarevná a bude tak připomínat šachovnici. Co se týká parkování, tak lidé mohou po celou dobu rekonstrukce využívat parkoviště v ulici Nad Porubkou v místě bývalé sběrny, nebo bývalého autoservisu a nebo u točny autobusu č. 58. Částečně se dá parkovat i na bývalé cyklostezce v areálu Nad Porubkou.

Nahlásit chybu

K tématu


Nejčtenější zprávy