Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Studenti darovali ostravskému útulku peníze a psí potřeby i pamlsky

Ostrava-město |

10 tisíc korun a psí pamlsky za další 3 tisíce věnovala Obchodní akademie a Vyšší odborná škola sociální Ostrava-Mariánské Hory městskému útulku. Akci zorganizovali studenti a na podporu psů z útulku přispěli i pedagogové.

Sami žáci se rozhodli pro akci k podpoře psů, aktuálně žijících v ostravském útulku. Nápad vystřídala sofistikovaná příprava, která přispěla ke zdárné realizaci neobvyklé akce. Žáci třídy 3. A připravili občerstvení, cukroví i další pečivo, podávalo se kakao či horký jahodový džus se skořicí.

Gabriela Pokorná, mluvčí Ostravy: "Samotná akce k podpoře útulku byla naplánována na Mikuláše. Žáci v kostýmech Mikuláše, čerta a anděla nejen nadělovali, ale shromáždili i finanční pomoc. Trojice mystických postav informovala i o projektu Click and Feed, v jehož rámci lze virtuální misku naplnit skutečným krmivem."

Organizátorům se podařilo shromáždit v průběhu akce 13 000 korun, za část financí pak pořídili potřeby pro psy. Penězi i potřebami pro psy (pamlsky, dekami) přispěli žáci i pedagogové zmíněné školy. Už 7. prosince zamířili žáci 3. A do útulku v Ostravě-Třebovicích, kde předali jak finanční dar, tak potřeby pro psy.

Gabriela Pokorná, mluvčí Ostravy: "Výjimečná, komunitní aktivita žáků nezůstala bez povšimnutí. Primátor města Tomáš Macura navštívil 17. prosince školu, aby žákům poděkoval. V rámci setkání pak s organizátory akce sdílel informace pomoci a ochrany zvířat i další otázky ochrany přírody."
Tomáš Macura, primátor Ostravy: "Lidé se v předvánočním období sice podílí na charitě, nicméně podpora zvířat není samozřejmá. V naší domácnosti spokojeně žijí již čtyři útulková zvířata, o problémech opuštěných psů a koček proto něco vím. O to větší respekt mám k vašemu nápadu, potěšilo mě, že jste si vybrali právě podporu opuštěných zvířat, a to dokonce dosti nezvyklou, neomezili jste se ‚pouze‘ na finanční sbírku, ale každý z vás svým způsobem pomohl, zapojil se a výsledkem je promyšlený sociální projekt. Spolu se Zoologickou zahradou a botanickým parkem Ostrava jsme pro vás připravili možnost zvláštní návštěvy, kdy se budete moci podívat i tam, kde běžně návštěvník nenahlédne a poznáte i další možnosti ochrany zvířat."

Zájemci, kteří uvažují o tom, že poskytnou domov některému z útulkových psů, naleznou aktuální informace útulku v odkazu.

Tomáš Macura, primátor Ostravy: "Dovolím si však poděkovat také dalším školám, ale i ostatním podporovatelům, kteří svou pomoc směřovali k našemu útulku či se starají o psa, původně umístěného v útulku."

Studenti v průběhu diskuse s primátorem předestřeli i své další plány, neboť zamýšlí tentokrát uklízet nepořádek v přírodě. Primátor nabídl možnost společného úklidu v rámci akce Ukliďme Česko, na které se magistrát opakovaně podílí. Žáci už v průběhu rozhovoru nalezli termín další akce Ukliďme Česko 2. dubna 2022 a naplánovali součinnost při úklidu.

Nahlásit chybu


K tématu

Sbírka Daruj F-M se zpozdila kvůli doplnění povolení, nyní se opět připravuje

7. září 2023 14:52 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Lidé budou moci opět přispívat do sbírky Daruj F-M. Má se rozšířit o projekt speciální dráhy pro jízdy na horských kolech. Rozjezd se ale zpozdil, kvůli doplnění patřičných povolení.

OKD daruje Nadaci OKD 58 milionů korun. Získají je města a obce ovlivněné těžbou

2. července 2023 12:55 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Společnost OKD poskytne Nadaci OKD dar ve výši 58 milionů korun. Prostřednictvím grantového řízení bude použit na podporu veřejně prospěšných projektů měst a obcí v okresech Karviná a Frýdek-Místek.

Moravskoslezský kraj přispěje na vznik rehabilitačního centra v Užhorodě

13. června 2023 15:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Moravskoslezský kraj podpoří vznik rehabilitačního centra na Ukrajině. Centrum pro zotavování vojáků a zraněných ve válečném konfliktu má vzniknout v Užhorodě v Zakarpatské oblasti. Jeho vybudování by mělo stát zhruba 36 milionů korun, kraj partnerské oblasti přispěje sedm milionů korun.


Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Dnes 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Obyvatelé Moravské Ostravy a Přívozu diskutovali s vedením obvodu

Investice, strategický plán i kulturní akce letošního roku. To byla stěžejní témata, kterým se věnovali zástupci vedení Moravské Ostravy a Přívozu na prvním letošním setkání s občany.

Vedení obvodu Ostrava-Jih řeší nevyhovující stav bytových domů v Bělském Lese

Vedení obvodu řeší situaci se špatným technických stavem bytových domů v Bělském lese. Aby dotčeným nájemníkům přestavilo výsledky odborné studie stavu budovy a možnosti náhradního bydlení, setkali se s nimi v K-triu.

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

24. dubna 2024 12:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.

Studenti darovali ostravskému útulku peníze a psí potřeby i pamlsky
Vydáno 21. prosince 2021 19:16, Ostrava-město, Jiří Cileček
10 tisíc korun a psí pamlsky za další 3 tisíce věnovala Obchodní akademie a Vyšší odborná škola sociální Ostrava-Mariánské Hory městskému útulku. Akci zorganizovali studenti a na podporu psů z útulku přispěli i pedagogové.

zdroj foto: Obchodní akademie a VOŠS, Ostrava-Mariánské Hory

Sami žáci se rozhodli pro akci k podpoře psů, aktuálně žijících v ostravském útulku. Nápad vystřídala sofistikovaná příprava, která přispěla ke zdárné realizaci neobvyklé akce. Žáci třídy 3. A připravili občerstvení, cukroví i další pečivo, podávalo se kakao či horký jahodový džus se skořicí.

Gabriela Pokorná, mluvčí Ostravy: "Samotná akce k podpoře útulku byla naplánována na Mikuláše. Žáci v kostýmech Mikuláše, čerta a anděla nejen nadělovali, ale shromáždili i finanční pomoc. Trojice mystických postav informovala i o projektu Click and Feed, v jehož rámci lze virtuální misku naplnit skutečným krmivem."

Organizátorům se podařilo shromáždit v průběhu akce 13 000 korun, za část financí pak pořídili potřeby pro psy. Penězi i potřebami pro psy (pamlsky, dekami) přispěli žáci i pedagogové zmíněné školy. Už 7. prosince zamířili žáci 3. A do útulku v Ostravě-Třebovicích, kde předali jak finanční dar, tak potřeby pro psy.

Gabriela Pokorná, mluvčí Ostravy: "Výjimečná, komunitní aktivita žáků nezůstala bez povšimnutí. Primátor města Tomáš Macura navštívil 17. prosince školu, aby žákům poděkoval. V rámci setkání pak s organizátory akce sdílel informace pomoci a ochrany zvířat i další otázky ochrany přírody."
Tomáš Macura, primátor Ostravy: "Lidé se v předvánočním období sice podílí na charitě, nicméně podpora zvířat není samozřejmá. V naší domácnosti spokojeně žijí již čtyři útulková zvířata, o problémech opuštěných psů a koček proto něco vím. O to větší respekt mám k vašemu nápadu, potěšilo mě, že jste si vybrali právě podporu opuštěných zvířat, a to dokonce dosti nezvyklou, neomezili jste se ‚pouze‘ na finanční sbírku, ale každý z vás svým způsobem pomohl, zapojil se a výsledkem je promyšlený sociální projekt. Spolu se Zoologickou zahradou a botanickým parkem Ostrava jsme pro vás připravili možnost zvláštní návštěvy, kdy se budete moci podívat i tam, kde běžně návštěvník nenahlédne a poznáte i další možnosti ochrany zvířat."

Zájemci, kteří uvažují o tom, že poskytnou domov některému z útulkových psů, naleznou aktuální informace útulku v odkazu.

Tomáš Macura, primátor Ostravy: "Dovolím si však poděkovat také dalším školám, ale i ostatním podporovatelům, kteří svou pomoc směřovali k našemu útulku či se starají o psa, původně umístěného v útulku."

Studenti v průběhu diskuse s primátorem předestřeli i své další plány, neboť zamýšlí tentokrát uklízet nepořádek v přírodě. Primátor nabídl možnost společného úklidu v rámci akce Ukliďme Česko, na které se magistrát opakovaně podílí. Žáci už v průběhu rozhovoru nalezli termín další akce Ukliďme Česko 2. dubna 2022 a naplánovali součinnost při úklidu.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-mesto/11000029107/studenti-darovali-ostravskemu-utulku-penize-a-psi-potreby-i-pamlsky