Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Frýdek-Místek opravuje dům s byty pro seniory v Těšínské ulici

Frýdek-Místek neustále zlepšuje podmínky pro bydlení seniorů. Aktuálně prochází opravou dům s byty v Těšínské ulici. Jde o historickou budovu, která dostane novou fasádu. Část oken se renovuje a další se vymění. Práce vyjdou na zhruba 7 milionů korun.

Ve Frýdku-Místku hořel byt. Z domu evakuovali 11 lidí, jednu osobu hasiči zachránili

8. července 2024 8:57 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Pět jednotek hasičů zasahovalo v noci z neděle na pondělí u požáru ve druhém nadzemním podlaží bytového domu ve Frýdku-Místku. Z domu muselo být evakuováno 11 lidí. Jednu osobu hasiči zachránili pomocí vyváděcí masky.

Na hrad Hukvaldy se sjeli zájemci o romantické i strašidelné Nocování na hradě

7. července 2024 17:31 | Frýdek-Místek | Karel Soukop | Kulturní okénko

Na hradě Hukvaldy se konala jedna z nejoblíbenějších akcí roku. Noc na hradě je již tradiční akcí, koná se několikrát do roka a je předem vždy vyprodaná. Zkušení návštěvníci sem přijíždějí ze širokého okolí se svými karimatkami, spacáky, dokonce i stany.

Ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 16. ročník závodů bezmotorových kluzáků

Na letišti ve Frýdlantě nad Ostravicí se konal 16. ročník soutěže bezmotorových kluzáků. Piloti měli za úkol v průběhu 10 dnů zdolat trasy o délce několika stovek kilometrů.

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek připravilo pro děti letní tábory i jednodenní akce

Taneční studio Dancepoint Frýdek-Místek se opět zapojilo do letní akce Prázdniny ve městě. Kromě jednodenních akcí pro děti, ale připravilo také několik vlastních příměstských táborů.

Rekonstrukce pobočky Domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením

Rekonstrukce pobočky domova pro seniory ve Frýdku-Místku je před dokončením. Dodělávají se vnitřní stavební práce a v průběhu prázdnin by měl být objekt předán provozovateli, který ho následně začne vybavovat. V domově bude 27 lůžek s vysokým komfortem.

Děti ve Frýdku-Místku soutěžily na dopravním hřišti o Putovní pohár

Městská policie pořádala na dopravním hřišti ve Frýdku-Místku soutěž Putovní pohár. Žáci čtvrtých tříd mezi sebou poměřili znalosti z teorie i v praktickém simulovaném provozu. Ti nejlepší si odnesli pohár i věcné ceny.

Mladí lidé z několika zemí řešili digitální technologie, umělou inteligenci nebo fake news

4. července 2024 8:58 | Jablunkov | Libor Běčák

V rámci mezinárodního výměnného programu Erasmus+ se na Jablunkovsku opět setkaly skupiny studentů z několika evropských zemí, které tam řešily problematiku související s jejich studijními obory nebo zájmy.

Opilý mladík a jeho kamarád seděli se zbraněmi nedaleko festivalu ve Frýdku-Místku, lidé je v obavě nahlásili policistům

2. července 2024 8:58 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Policisté ve Frýdku-Místku byli v sobotu večer informováni, že u řeky Ostravice nedaleko festivalu FM City Fest se pohybuje muž s dlouhou zbraní. Na místo okamžitě vyrazili společně se strážníky a zajistili 19letého mladíka. Ten seděl na trávě se svým známým a vedle sebe měl skutečně položenou dlouhou zbraň a igelitovou tašku.

Frýdek-Místek chce ihned po nabytí Českého domu začít se záchovnými pracemi na objektu

Nákup Českého domu je pro Frýdek-Místek významnou událostí. V průběhu let se navíc podařilo dohodami snížit jeho cenu o více než 5 milionů. Jakmile bude objekt přepsán na město, okamžitě začnou záchovné práce.

ZUŠ Frýdek-Místek pořádala Galakoncert populárních melodií

Základní umělecká škola Frýdek-Místek připravila unikátní akci. Pěvecké sbory a smyčcové orchestry spojily síly a společně připravili Galakoncert populárních melodií. Na akci, která sklidila velký úspěch vystoupilo na 130 účinkujících.

Školáci z Chlebovic u Frýdku-Místku dostávali vysvědčení ve včelařském muzeu

Školáci mají za sebou předávání vysvědčení. V Chlebovicích letos pro tuto událost zvolili prostory včelařského muzea. Prvňáčkům sem přijel předat vysvědčení osobně i primátor Frýdku-Místku.

Muže uvěznilo vlastní auto a v horku zkolaboval, naštěstí si ho všiml soused

1. července 2024 9:43 | Frýdek-Místek | Lukáš Zavadil

Málem smrtící pastí se stalo vlastní vozidlo muži ve Frýdku-Místku, který zůstal uvězněn uvnitř kvůli technické závadě. Vůz, který nešel otevřít, zůstal stát na přímém slunci. Muž se snažil přivolat pomoc boucháním na okno, následně zkolaboval.

Požár zničil stodolu a roubenku v Lubně, škoda pět milionů korun

29. června 2024 9:06 | Frýdlant nad Ostravicí | Lukáš Zavadil

V pátek 28. června 2024 v podvečer zasahovali hasiči z osmi jednotek požární ochrany u rozsáhlého požáru stodoly a nedalekého domu - roubenky v místní části Frýdlantu nad Ostravicí, Lubně. Požár byl ohlášen na tísňovou linku v půl šesté odpoledne. Celkem bylo nasazeno třináct hasičských vozidel.

Nošovice zažily radovánky a loučení se žáky pátých tříd, zároveň přivítaly prvňáčky

28. června 2024 7:30 | Nošovice | Michal Slonina | Nošovický miniexpres

Základní škola a Mateřská škola Nošovice uspořádala pro své žáky i jejich rodiče oslavu Radovánek a dětského dne. Na nošovickém hřišti nechyběly soutěže, atrakce, ani občerstvení. Společně se svými učiteli navíc žáci připravili dokonce několik gymnastických a tanečních vystoupení.

Strážníci si pro školáky připravili zajímavé ukázky

Zajímavé ukázky si připravili pro školáky z Frýdlantu nad Ostravicí tamní strážníci. Vysvětlili jim, jak se v různých situacích chovat bezpečně a velký úspěch měla ukázka zákroků služebního psa.

V Chlebovicích se po letech dočkali. Frýdek-Místek zahájil stavbu očekáváné tělocvičny

Začala výstavba tělocvičny v Chlebovicích. Půjde o náročnou stavbu, která potrvá rok. Tělocvična bude totiž stát nad školkou na sloupech zapuštěných do země na pilotách.

Seniorská akademie ve Frýdku-Místku se těší velké oblibě

I senioři mají zájem o vzdělávání. Dokazuje to další úspěšný ročník na seniorské akademii GOODWILL ve Frýdku-Místku. Pravidelně ho absolvuje přes 120 studentů a někteří do školy chodí už řadu let.

Děti se o prázdninách ve Frýdku-Místku nudit nebudou. SVČ chystá plno aktivit

Středisko volného času Klíč je opět připraveno na prázdniny. Děti měly možnost vybrat si z bohaté nabídky letních příměstských i pobytových táborů. Ale hlavně bude po celé léto opět v plném proudu akce Prázdniny ve městě, která nabídne velké množství jednodenních aktivit.

Jablunkovské sanatorium léčí plicní choroby už 100 let

26. června 2024 10:12 | Jablunkov | Libor Běčák | Regionální zprávy POLAR

Jediné plicní sanatorium zaměřené na léčbu tuberkulózy v Beskydech letos slaví 100 let svého působení. V Jablunkově si výročí připomněli zdravotníci, zástupci města i kraje, který zařízení provozuje.

Hasiči završili oslavy svého století akčními ukázkami a průvodem

25. června 2024 11:50 | Čeladná | Petra Dorazilová | Čeladenský miniexpres

Uhašení ohně za pomocí staré koňské stříkačky, nebo naopak nejmodernější současná technika integrovaného záchranného systému. Takto pojali dobrovolní hasiči v Čeladné oslavy 100. výročí svého založení.

FM City Fest očekává letos 20 tisíc návštěvníků

Oblíbený hudební festival FM City Fest se letos chystá přepsat své dějiny. Poprvé se uskuteční v novém a mnohem větším areálu. Očekává se až 20 tisíc návštěvníků. A zároveň do města přiveze velké hvězdy ze světové hudební scény.

Knihovnice z Frýdku-Místku získala čestné uznání v soutěži Knihovnická K2

Moravskoslezský kraj ve spolupráci s Moravskoslezskou vědeckou knihovnou oceňoval nejlepší knihovníky. Jedna z cen putovala i do Frýdku-Místku. Čestné uznání získala vedoucí místecké pobočky Irena Liberdová.

Lidé si užili Frýdlantské slavnosti, po bouřce zazpíval i Adam Ďurica s kapelou

Frýdlantské slavnosti byly opět ve znamení hudby, sportu a dobré zábavy.

Folklorní festival Ve Frýdku-Místku přivítal i španělské dudáky, kteří hrají pro krále

Frýdek-Místek má za sebou 27. mezinárodní folklorní festival. Letos pořadatele opět potrápilo počasí. A tak museli program přestěhovat do haly Polárka. Přesto si návštěvníci užili soubory z šesti zemí světa, včetně deseti souborů a muzik z domácí scény.