Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Karlovu Studánku provoněly speciality gastrofestivalu Pojez

Desítky stánků, stovky návštěvníků, nepřeberné množství chutí a vůní. To vše bylo kulisou gastrofestivalu Pojez, který se konal v lázeňské obci Karlova Studánka. Uspokojil doslova všechny lidské smysly, představil nové držitele cen Regionální potravina a lákal i na bohatý doprovodný program.

Strategickým partnerem festivalu je Moravskoslezský kraj, společnost MS Tourism a horské lázně Karlova Studánka

Jan Krkoška (ANO), náměstek hejtmana MS kraje: „Gastrofestival, který se v Karlově Studánce odehrává, navazuje na tradici Jak šmakuje Moravskoslezsko a já jsem velmi rád, že tenhle festival Pojez se může odehrávat znovu tady v krásném prostředí lázeňského duchu v Karlově Studánce."

Jan Poštulka, ředitel Lázní Karlova Studánka: „Naprosto fantastická nálada, úžasná kulisa, lidi se vůbec nenechali otrávit ani tím trochu zašmodrchaným počasím, takovým typickým horským. Já jsem maximálně spokojený, že se to všem líbí a že navštívili Karlovu Studánku.“

Ladislav Václavec (ANO), senátor: „Atmosféra je skvělá, ochutnal jsem jenom tady místní chleba, připadá mi to skvělé a i to počasí, které je sice pro tuto akci nepříjemné, ale zase nám porostou všem hřiby, takže buďme rádi.“

Pestrou nabídku v desítkách stánků doplnily gastronomické prezentace přímo na pódiu.

Ivo Vondrák (ANO), hejtman MS kraje: „Já jsem očekával a vznesl jsem požadavek, že bych rád okusil nějaké šunkofleky, protože to je moje oblíbené jídlo. Potěch letech, kdy člověk zkouší všechno možné, tak se nakonec vrací k tomu klasickému. Jak to vypadá, tak asi uspokojen nebudu, ale na druhou stranu je tady spousta dalšího jídla zajímavého, takže rád něco vyzkouším i jiného.“

Vojtěch Kotas: „Tady máme dýňový chleba, který je vlastně s trochou kurkumy a s medem, Tady máme obyčejný kváskový chleba, tu je vlastně ciabatta neboli počesku veka a tady máme ještě Tartini chléb ze 4 druhů mouky. Ještě tady nabízíme šneky skořicové, sladké jsou nebo bábovku či borůvkový koláč.“

Nela Vostřáková: „Zdobila jsem to sama. Mám tam čokoládový krém a nějaké zdobení.“

Michal Kukučka: „Různé druhy chilli, burgery, hot dogy, máme to vlastně se spojením Řeznictví U bobra. Chilli vyrábíme sami. Máme tady různé habanera, od nejnižší pálivosti po ty nejvyšší až úplně jako do extrému.“

Alena Zachodilová: „Máme tady vlastně náš výrobek, Zlatý zázvorák, ten je ze zázvoru čerstvého a z koření.“

Speciální doprovodnou akcí bylo vyhodnocení soutěže Regionální potravina a série hudebních vystoupení, zahájena legendární kapelou Buty.

Nahlásit chybu

K tématu


Nejčtenější zprávy