Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

V Ostravě-Jihu se uskuteční přátelský festival Pes přítel na Jihu. Nabídne zábavu i odborné besedy

Ostrava-Jih |

Městský obvod Ostrava-Jih připravuje akci pro všechny milovníky psů. Přátelský festival Pes přítel na Jihu. Nabídne nejen zábavu, ale také spoustu odborných přednášek.

V obvodu Ostrava-Jih žije bezmála 6 tisíc pejskařů, kteří se starají o téměř 6 a půl tisíce čtyřnohých miláčků. Historicky poprvé se nejen pro ně uskuteční festival Pes přítel na Jihu.

Gabriela Gödelová, mluvčí MOb Ostrava-Jih: “Je pro všechny jak pejskaře tak nepejskaře, aby se přišli podívat, přišli se pobavit. Bude tam spousta zábavy a rovněž také odborné věci ohledně chovu psů, ohledně toho, jak bychom se měli vzájemně psi i lidé, navíc ve městě k sobě chovat tak, aby nám všem bylo dobře.”
Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Na akci 4. června v Ostravě bude dog frisbee, dále dog dancing, přehlídka různých psích plemen, psí fyzioterapeut. Budou tam různé přednášky od výchovy psa, ohledně jeho výživy, jak si pejska vybrat, kdy si ho pořídit, jak moc se mu věnovat.”

Odborným garantem kvality festivalu je právě Adriana Slezáková, která se svými pejsky vyhrává jak u nás, tak v zahraničí.

Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Svých jsme měla 8. Dosáhla jsem s nimi titulu mistra světa. Jsou bez průkazu původu, potom několika titulů Mistrů republiky.”

Vycvičit psa není úplně jednoduché.

Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Pokud máte štěstí na šikovného, tak je to rok a půl práce a pokud je to ňouma a nebo mu to hodně dlouho trvá, tak je 2 a půl až 3 roky práce než se z něho stane .závodní pes. Je důležité s ním v první řadě cvičit základní poslušnost. Ta se cvičí od 3 měsíců. To je důležitá informace, protože lidé si myslí, že mají se psem chodit na cvičák až někdy v půl roce, takže určitě se vždycky se psem začíná od 3 měsíců. Řekla bych, že Border kolie. Je to moje srdcové plemeno, takže Border kolie je asi nejlépe učenlivý pes."

Na akci nebude chybět ani ukázka Agility a výcvik psů a soutěž o největšího psího sympaťáka.

Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Jsou to překážky na agility. Tady vidíme zrovna skokové, slalom a tunel. Tvoří potom parkour a zónové překážky. To znamená Áčko, kladina a houpačka, dále kruh, dálka, dvojitý skok a tak dále.”

Nejtěžší překážkou je pro pejsky slalom.

Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Kolikrát když naučíme psa slalom, tak máme chuť si dát panáka, protože to je ta nejtěžší překážka, která nás v agility čeká. Určitě tak dva až 3 měsíce, ale každá překážka je rozfázovaná, ale zrovna ten slalom potvora, ten trvá nejdéle.”

Festival se uskuteční v sobotu 4. června na louce pod Lidlem v Městské části Bělský les. Je to poblíž ulice Plzeňská a Zdeňka Chalabaly. Veškeré informace najdete na webu a FB radnice.

Nahlásit chybu


K tématu

Noční klid letos poruší 41 akcí. Novelizaci vyhlášky schválilo zastupitelstvo

24. května 2023 14:48 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka

S teplým počasím přibývá venkovních akcí, které se mohou protáhnout až do noci. Ostrava proto každým rokem dává městským obvodům možnost vybrat akce, které dostanou výjimku z vyhlášky o rušení nočního klidu. Vše ale musí schválit zastupitelstvo. Letos bude takových akcí v Ostravě 41.

Opavský majáles změnil místo konání, přišlo více jak dva tisíce lidí

27. května 2023 16:40 | Opava | Adéla Pluhaříková

Opavský majáles 2023 letos proběhl na tradičním místě v Městských sadech a už po dvacáté sedmé. Návštěvníci zažili pořádnou nálož muziky na třech podiích, mezi hlavními taháky byl Ben Cristovao, Mucha nebo Pam Rabbit. Novinkou byla Opava stage určená pro umělce z Opavska. Součástí festivalu byla Family, Art nebo Chill zóna.

Guláš pro slavnost v Lysůvkách vařili i tamní nadšenci

29. května 2023 15:03 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Různé druhy gulášů přilákaly davy návštěvníků na víkendový Gulášfest do Lysůvek. Organizátoři letos připravili 450 porcí, po kterých se během pár hodin doslova zaprášilo. Do vaření se vždy zapojují hasiči, myslivci, sokoli a další nadšenci.


Magická noc si posledního dubna podmaní centrum města

První velkou akcí pod širým nebem bude v Novém Jičíně posledního dubna tradiční pálení čarodějnic. V tento den se otevře i rekonstruované Laudonovo nádvoříčko a novinkou bude ohňová show.

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí

Dnes 12:40 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Elektrárna Dětmarovice odchází od uhlí. Společnost ČEZ zde za 2 miliardy korun postaví novou nízkoemisní teplárnu, která zajistí dodávky tepla pro Bohumín a Orlovou na další desítky let.

ADRA a dobrovolnictví na zkoušku s hendikepovanými klienty Santé

V rámci celorepublikových dnů dobrovolnictví uspořádala ADRA společně s organizací Santé projekt dobrovolnictví na zkoušku. Lidé o trávení volného času s hendikepovanými projevili zájem.

Mateřská škola v Horní Suché oslavila 100 let

Mateřská škola na Základní škole s polským vyučovacím jazykem v Horní Suché oslavila v Dělnickém domě krásných 100 let. Program byl bohatý a hlavně barevný.

Dlouholetý trenér juda Zdeněk Frenštátský získal Cenu města Havířova

V Kulturním domě Leoše Janáčka radnice ocenila osobnosti ve vybraných oblastech společenského života. Cenu města Havířova za rok 2023 si odnesl dlouholetý trenér Zdeněk Frenštátský.

Důležité zastávky MHD ve Frýdku-Místku dostávají nové digitální informační panely

Frýdek-Místek společně s dopravcem zvyšuje kvalitu MHD. Aktuálně se na důležitých zastávkách a terminálech instalují digitální LED panely. Ty ukazují informace o příjezdech autobusů v reálném čase a také mohou zobrazovat zprávy o mimořádných událostech.

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě funguje už 10 let. Začínala pod hlavičkou Základní školy Ĺ. Štúra

Waldorfská škola v Ostravě-Porubě oslavila 10 let od svého založení. K tomuto výročí uspořádala Jarní slavnost, na které v kulturním domě Poklad vystoupily žáci mateřské školy, základní školy a studenti lycea.

O mrakodrap v centru Ostravy má zájem nový investor, zachován by měl být návrh Evy Jiřičné

Včera 8:36 | Ostrava-Centrum | Libor Běčák

Město Ostrava opětovně usiluje o záchranu jedné z dominant centra města – výškové budovy na ulici Ostrčilova. Pozemek, budovu a další záležitosti včetně závazných návrhů na rekonstrukci znovu nabídnul k prodeji. Stalo se tak poté, co předchozí zájemce o koupi nemovitostí nesignoval příslušné smlouvy a zadávací řízení na veřejnou zakázku bylo zrušeno.

I končící těžba uhlí vyžaduje průběžnou modernizaci důlního zařízení

Včera 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Byť se dobývání černého uhlí v podzemí Karvinska blíží ke svému konci, společnost OKD musí průběžně modernizovat zařízení, které do ukončení těžby bude potřebovat.

Okolí kostela sv. Ducha ozdobí jezírko. Na projektu se podíleli i občané

Další krásný veřejný prostor v Ostravě Jihu vznikne v okolí kostela sv. Ducha v Zábřehu. Dnes jde v podstatě o parkoviště, které se přemění v příjemnou lokalitu s jezírkem a spoustou míst k trávení volného času. Na projektu se podíleli i občané.

Obyvatelé Moravské Ostravy a Přívozu diskutovali s vedením obvodu

Investice, strategický plán i kulturní akce letošního roku. To byla stěžejní témata, kterým se věnovali zástupci vedení Moravské Ostravy a Přívozu na prvním letošním setkání s občany.

Fajne školní bistro Ostravě závidí i okolní města. Špičkoví kuchaři pomáhají v jídelnách

24. dubna 2024 12:11 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Kvalita jídla ve školních jídelnách se v posledních letech výrazně zlepšila a v Ostravě na tom má podíl i velmi oblíbený a úspěšný projekt Fajne školní bistro. Školy objíždějí špičkoví kuchaři a pomáhají kuchařkám s přípravou chutných jídel podle norem a děti jsou nadšené.

Fotografie ze života Ostravy jsou nově k vidění ve Slezskoostravské galerii

Více než 100 černobílých reportážních fotografií z Ostravy si mohou nově prohlédnout návštěvníci Slezskoostravské galerie. Jejich autorem je významný a oceňovaný ostravský fotograf a rodák Jiří Kudělka, který své dílo vystavoval na mnoha místech v Česku i v Evropě.

Slezskoostravský korfbalový tým bojuje v baráži o účast v extralize

Slezskoostravské korfbalové družstvo KK Sokol Koblov bojovalo v neděli o účast v extralize. V prvním kole baráže se hráči setkali s prvoligovými nováčky z Prievidzy a ostřílenými několikanásobnými mistry extraligy – Českými Budějovicemi.

Základní školy ve Slezské Ostravě budou mít moderní učebny, vybavené budou i virtuální realitou

Robotické sady, 3D tiskárny, sady pro experimenty, a dokonce i virtuální realitu – to vše najdou studenti v nových jazykových, multimediálních a přírodovědných učebnách ve slezskoostravských základních školách. Finální úpravy by měly být hotové do konce června.

Děti vyrábějí loga a erby městské části Hrabůvka v rámci oslav 100 let Velké Ostravy

23. dubna 2024 16:25 | Ostrava-Jih | Andrea Holeszová | Expres Ostrava-Jih

Historická loga, erby a dominanty jednotlivých obvodů Velké Ostravy. Ty vznikají v rámci akce „Loguj!“ ve výtvarných dílnách ostravských knihoven. Minulý týden patřil Hrabůvce.

V Ostravě-Jihu se uskuteční přátelský festival Pes přítel na Jihu. Nabídne zábavu i odborné besedy
Vydáno 24. května 2022 17:54, Ostrava-Jih, Yvona Fajtová
Městský obvod Ostrava-Jih připravuje akci pro všechny milovníky psů. Přátelský festival Pes přítel na Jihu. Nabídne nejen zábavu, ale také spoustu odborných přednášek.

V obvodu Ostrava-Jih žije bezmála 6 tisíc pejskařů, kteří se starají o téměř 6 a půl tisíce čtyřnohých miláčků. Historicky poprvé se nejen pro ně uskuteční festival Pes přítel na Jihu.

Gabriela Gödelová, mluvčí MOb Ostrava-Jih: “Je pro všechny jak pejskaře tak nepejskaře, aby se přišli podívat, přišli se pobavit. Bude tam spousta zábavy a rovněž také odborné věci ohledně chovu psů, ohledně toho, jak bychom se měli vzájemně psi i lidé, navíc ve městě k sobě chovat tak, aby nám všem bylo dobře.”
Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Na akci 4. června v Ostravě bude dog frisbee, dále dog dancing, přehlídka různých psích plemen, psí fyzioterapeut. Budou tam různé přednášky od výchovy psa, ohledně jeho výživy, jak si pejska vybrat, kdy si ho pořídit, jak moc se mu věnovat.”

Odborným garantem kvality festivalu je právě Adriana Slezáková, která se svými pejsky vyhrává jak u nás, tak v zahraničí.

Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Svých jsme měla 8. Dosáhla jsem s nimi titulu mistra světa. Jsou bez průkazu původu, potom několika titulů Mistrů republiky.”

Vycvičit psa není úplně jednoduché.

Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Pokud máte štěstí na šikovného, tak je to rok a půl práce a pokud je to ňouma a nebo mu to hodně dlouho trvá, tak je 2 a půl až 3 roky práce než se z něho stane .závodní pes. Je důležité s ním v první řadě cvičit základní poslušnost. Ta se cvičí od 3 měsíců. To je důležitá informace, protože lidé si myslí, že mají se psem chodit na cvičák až někdy v půl roce, takže určitě se vždycky se psem začíná od 3 měsíců. Řekla bych, že Border kolie. Je to moje srdcové plemeno, takže Border kolie je asi nejlépe učenlivý pes."

Na akci nebude chybět ani ukázka Agility a výcvik psů a soutěž o největšího psího sympaťáka.

Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Jsou to překážky na agility. Tady vidíme zrovna skokové, slalom a tunel. Tvoří potom parkour a zónové překážky. To znamená Áčko, kladina a houpačka, dále kruh, dálka, dvojitý skok a tak dále.”

Nejtěžší překážkou je pro pejsky slalom.

Adriana Slezáková, profesionální cvičitelka psů: “Kolikrát když naučíme psa slalom, tak máme chuť si dát panáka, protože to je ta nejtěžší překážka, která nás v agility čeká. Určitě tak dva až 3 měsíce, ale každá překážka je rozfázovaná, ale zrovna ten slalom potvora, ten trvá nejdéle.”

Festival se uskuteční v sobotu 4. června na louce pod Lidlem v Městské části Bělský les. Je to poblíž ulice Plzeňská a Zdeňka Chalabaly. Veškeré informace najdete na webu a FB radnice.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/ostrava/ostrava-jih/11000031561/v-ostravejihu-se-uskutecni-pratelsky-festival-pes-pritel-na-jihu-nabidne-zabavu-i-odborne-besedy